Yritysarkkitehtuuri ja IT-palvelunhallinta

IT-palvelujohtaminen ja -hallinta ovat toimivan IT:n ja tietohallinnon perusta. Ota kokonaisarkkitehtuuri, TOGAF®9, COBIT®5, ITIL® ja ISO/IET 20000 haltuun Sovelton laadukkaissa koulutuksissa!

Katso koulutukset

IT-palvelujohtaminen ja -hallinta toimivan IT:n ja tietohallinnon perusta

Kokonaisarkkitehtuuri ja ITIL® muodostavat tietohallinnon ytimen ja luovat pohjan laadukkaalle IT-palvelujohtamiselle ja -hallinnalle. Soveltolta löydät laadukkaat koulutukset niin kokonaisarkkitehtuuriin ja sen eri viitekehyksiin (TOGAF®9, Kartturi); ITILin perusteisiin ja syventäviin moduleihin sekä COBIT®5-viitekehykseen ja ISO/IET20000-laatustandardiin.


Varmista tietohallintosi ja IT-palveluidesi perustat kuntoon oikealla IT-palvelujohtamisen osaamisella!


Yritysarkkitehtuuri ja kokonaisarkkitehtuuri linkittävät liiketoiminnan ja tietohallinnon

Yritysarkkitehtuuri ja kokonaisarkkitehtuuri ovat avain siihen, miten liiketoiminnan ja tietohallinnon välinen yhteistyö saadaan oikeasti toimimaan. Se on strateginen johtamismenetelmä, jonka avulla organisaation toimintaa kuvataan, kehitetään ja muutetaan hallitusti. Yritysarkkitehtuurityö auttaa kuvaamaan organisaation elementit ja niiden suhteen toisiinsa, ja tekee IT:n kehittämisestä kokonaisvaltaista ja ennakoivaa.


Sovelton koulutusvalikoimasta löydät sopivat kurssit, olipa tarpeesi sitten TOGAF®9, JHS179 tai muu yritys-/kokonaisarkkitehtuurin viitekehys.


Kokonaisarkkitehtuurityön perusteet

TOGAF®9 Foundation and Certified V1 (Attend from Anywhere)

TOGAF®9 Foundation V1 (Attend from Anywhere)

Kartturi perusteet

Kartturi taitaja

Kartturi arkkitehti


ITIL®

IT Infrastructure Library® (ITIL®) on kokoelma parhaita käytäntöjä IT-palveluiden toimittamiseen ja IT-infrastruktuurin hallintaan. ITIL®issä määritellyt palveluprosessit ovat käytännössä testattuja ja hyviksi havaittuja useissa organisaatioissa maailmanlaajuisesti. Nykyisen ITIL®-version (2011 Edition) mukaan nämä parhaat käytännöt (best practices) on esitelty palvelun elinkaarimallin keinoin sisältäen seuraavat osa-alueet:


  • Service Strategy (palvelustrategia)
  • Service Design (palvelun suunnittelu)
  • Service Transition (palveluun siirtyminen)
  • Service Operation (palvelun toimittaminen)
  • Continual Service Improvement (palvelun jatkuva kehittäminen)

Mainitut osa-alueet muodostavat palvelun elinkaarelle kehyksen, jonka avulla palvelu vastaa paremmin liiketoiminnan tarpeisiin liiketoiminnan arvoja arvioitaessa.


Lue lisää ITIL®:istä ja tutustu monipuoliseen kurssivalikoimaan »


COBIT®5

COBIT®5-viitekehys antaa hyvän mallin muodostaa punainen lanka IT:n ja liiketoiminnan tavoitteiden välille. COBIT®5-viitekehyksen kuvaa myös hyvä hallintotavan sille miten IT:n ja liiketoiminnan yhteisiä tavoitteita kannattaa mitata, johtaa ja varmentaa.


Opi COBIT®5 tehokkaasti eLearning-kurssilla! »


ISO/IEC 20000

ISO/IEC 20000:2005 on ensimmäinen kansainvälinen standardi tietotekniikkapalveluiden johtamiseen ja hallintaan. ISO/IEC 20000 -standardin tavoitteena on edistää kustannustehokkaiden ja laadukkaiden IT-palveluiden tuottamista yhtenäisten ja tehokkaiden prosessien avulla. Perimmäisenä tavoitteena on tuottaa liiketoiminnan ja asiakkaiden tarpeet täyttäviä palveluita.


ISO/IEC 20000 Foundation (asiakaskohtainen kurssi) »


ISO/IEC 20000 Attend from Anywhere -online-kurssi »


Kokonaisarkkitehtuurityön perusteet

Haluatko tietää miten substanssitoiminnan ja tietohallinnon välinen yhteistyö saadaan oikeasti toimimaan?

1 pv

TOGAF (R) 9 Foundation and Certified

TOGAF ® is the foremost generic framework in the field of IS/IT Architecture. It contains substantial guidance on what to do to establish an architecture practice and then how to use it in connection with planning the longer-term transformation of the enterprise (strategic architecture), and designing capabilities to support it. This accredited course examines how practitioners can base their activities on a solid set of processes. It looks at the latest version (V9.1) of the framework as a ...

4 pv

Attend from Anywhere

COBIT®5 Foundation (eLearning-itseopiskelupaketti)

Opi COBIT®5-viitekehys omaan tahtiisi! COBIT®5-viitekehys antaa hyvän mallin muodostaa punainen lanka IT:n ja liiketoiminnan tavoitteiden välille. COBIT®5-viitekehyksen kuvaa myös hyvä hallintotavan sille miten IT:n ja liiketoiminnan yhteisiä tavoitteita kannattaa mitata, johtaa ja varmentaa.

1 pv

ISO/IEC 20000 Foundation

ISO/IEC 20000:2005 on ensimmäinen kansainvälinen standardi tietotekniikkapalveluiden johtamiseen ja hallintaan.

3 pv

ISO/IEC 20000 Foundation

The purpose of the Foundation qualification is to confirm that a delegate has sufficient knowledge of the contents and high level requirements of the ISO/IEC 20000 standard, and understands at a foundation level how the standard operates in a typical IT service provider organization. You will sit your foundation exam on the last day of this course. Possession of the Foundation Certificate is also one of the possible pre-requisites for the Practitioner qualification. Target Audience: This qualifi...

3 pv

Attend from AnywhereKiinnostuitko aiheesta?

Sovelton uutiskirje kokoaa yhteen kiinnostavaa ajankohtaissisältöä Sovelton palveluista ja työelämän megatrendeistä.

Tilaa nyt

Tarvitsetko apua koulutuksesi suunnitteluun?

Ota yhteyttä, kun haluat suunnitella henkilökohtaisen koulutuskokonaisuutesi tai kun mietit, mikä kursseistamme ja oppimismuodoista on sinulle paras vaihtoehto. Autamme myös ilmoittautumiseen ja maksutapoihin liittyvissä kysymyksissä.

Soita ilmaiselle koulutusneuvojallemme:

020 7776 670