Huhtikuun voittaja kouluttaa koodareita

100Stipendia_Huhtikuu.jpg

Sovelton 100 koulutusstipendiä -kampanja on saanut suomalaiset liikkeelle. Huhtikuun päästipendin voittajaksi valittiin Raija Tuomaala. Voittaja saa lahjakortin Sovelton avoimen tarjonnan kurssille.

Stipendiaatiksi voi päästä kertomalla, miten vie Suomea eteenpäin omalla osaamisellaan. Jaamme 100 koulutusstipendiä lahjakortteina parhaiden tarinoiden kertojille.

Ammattikorkeakoulussa opettavalta Tuomaalalta löytyi stipendihakemukselle hyvät perustelut.

”Olen kouluttanut opiskelijoita ohjelmoinnin alkutaipaleelle jo syksystä 1985. Ohjelmoinnin kenttä muuttuu nopeasti ja opiskelijat odottavat, että jaettu tieto on ajan tasalla – siitä täytyy olla heille hyötyä, kun he siirtyvät parin vuoden päästä työelämään”, Tuomaala kertoo.

Suomi tarvitsee ohjelmoinnin osaajia

Ohjelmoinnin osaaminen on tällä hetkellä Suomessa erittäin kysyttyä ja osaavista koodareista on pulaa. Sovelton stipendin avulla Tuomaala aikoo mennä ainakin Angular 2 -kurssille syventämään tietoaan front-end frameworkien tilanteesta.

”Alkuvaiheessa opiskelijat usein kokevat ohjelmoinnin haastavaksi, mutta motivaatio ja innostus kantavat vaikean vaiheen yli, jos on opetus ajantasaista ja tuoretta – sellaisen tiedon kiteyttämistä, jolle tulee oikeasti käyttöä työelämässä.”

Kahden päivän kurssilta arvokasta tietoa

Korkeakoulujen rahoitusta on viime vuosina vähennetty, mikä näkyy myös opettajien mahdollisuuksissa osallistua maksullisille täydennyskoulutuskursseille.

”Kerran opiskelijani sanoivat "me maksetaan sut sinne", kun tuli puhe hyödyllisestä kurssista, jonne en päässyt osallistumaan”, Tuomaala naurahtaa.

Sovelton stipendi tulikin tarpeeseen. Tuomaalan mukaan jo kahden päivän kurssilta saa runsaasti eväitä opettaa tuoreella otteella.

”Olen ohjelmoinut koko elämäni ajan ja vanhat asiat ovat helppoja. Siksi täytyy pitää itsensä ajan tasalla, ettei tule kiusaus opettaa vanhaa.”

Stipendejä jaossa lisää, voita omasi

Tuomaalan saaman päästipendin lisäksi huhtikuussa jaettiin myös 19 Premium-käyttöoikeutta Channeliin 12 kuukaudeksi (arvo 389 euroa). Kaikille voittajille on tiedotettu asiasta.

Stipendien jako jatkuu kuukausittain elokuun loppuun saakka, eli toukokuun stipendejä kannattaa hakea nyt.

Katso osallistumisohjeet täältä ja kerro oma tarinasi


Hae stipendiä